Burkolatok esetében tervezzünk hosszú távra

Aki felújításra, pláne építkezésre adja a fejét, és végre valahára túl van rajta, megfogadja: soha többé! … Vagy legalábbis… nem most. Ahhoz, hogy valóban hosszú távra tervezhessük otthonunk megoldásait, érdemes a minőség mellett a stílusra is ügyelni. Aki valóban hosszú időn át szerethető terekre vágyik, annak érdemes időtlen, semleges színekben, természetes anyagokban gondolkodnia. Ezek ugyanis – a futó trendekkel ellentétben – kevésbé mennek ki a divatból.

A konyha és a fürdőszoba ezzel szemben sokkal kötöttebb, hiszen a vizesblokkok területén többnyire beépített a berendezés: a konyhapult, a fürdőkád, a mosogató, vagy a szaniterek ugye nem mozgathatóak csak úgy el, ahogyan egy fal- vagy padlóburkolat sem cserélhető ki olyan könnyedén, mintha egy új szobaszőnyeget vagy függönyt tennénk be a helyiségbe.

A burkolatok világa tehát egy igen kényes dolog, amiből nem érdemes sem túl trendit, sem pedig túl ócskát választani – mert azt egy-két éven belül úgyis csak lecserélnénk, vagy ha erre mégsem lesz mód vagy lehetőség – akkor pedig unottan és kedvetlenül nézzük a – nem is olyan régit – napról napra, várva egy jobb, egy szebb megoldásra.

A megoldás tehát nem a futó trendek éktelen követésében van, és az extra megoldásokban, hanem a klasszikus és időtálló megoldásokban.

Választhatunk természetes, vagy a természtest hűen utánzó csodaszép fa–  vagy kőhatású burkolatokat – ezeket szerencsére már a legtöbb nagyobb csempegyártó tálcán kínálja nekünk.

BURKOLATAINKAT IDE KATTINTVA ELÉHETI

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog