Melegburkolatban gondolkozik? Nem fog csalódni!

Ha Ön is éppen építkezik, vagy lakásfelújítás előtt áll, akkor bizonyára fejtörést okoz, vagy legalábbis sok kérdést felvet a padló tekintetében is anyagok kérdése. Valódi faparketta legyen? Esetleg az új sláger, a vinyl? Vagy a már évek óta töretlen népszerűségnek örvendő laminált padló? Most ez utóbbihoz adunk 5 – de még ennél is több – jó érvet, amely megalapozhatja a döntésünket, vagy megerősíthet bennünket abban, hogy jól döntünk, ha a laminált padló tesszük le a voksot

Magasabb komfortérzet

Ha megfelelően aláburkoljuk a laminált padlót, a különböző alátéteket felhasználva nem csak a hangszigetelés, de a lépészaj csökkentés is nagymértékben kiküszöbölhető. Ezzel otthonunk lényegesen kényelmesebbé, komfortosabbá válik, hiszen nem kell lábujjhegyen járkálnunk, ha a szomszéd szobában éppen alszik valaki, és mi sem zavarjuk lépteinkkel, kopogásunkkal a szomszédokat.

Higiénikus, környezetbarát megoldás, könnyű karbantartással

Mivel rendkívül könnyen tisztán tartható (mindössze el jó alaposan kicsavart nedves ruhával), és lévén, hogy nem vonzza a port, antisztatikus felületének köszönhetően, sőt épphogy inkább taszítja a port a laminált padló felülete, ezért allergiások számára is bátran merjük ajánlani!

Aki kifejezetten egészségtudatos választást keres, számukra kifejezetten jó érv, hogy a laminált padlóknak jóval kisebb a károsanyag-kibocsátása, mint például egyes, valódi fa parkettákhoz használt lakkoké! Ezért is, no meg azért is környezetbarát, mert szinte nem is kell vegyszer a tisztításához, és ha jobb gyártóktól vásárolunk, ahol kifejezetten ügyelnek a fák visszatelepítésére és az erdő pótlására – akkor még a lelkiismeretünk is megnyugodhat!

Hosszú élettartam, tartós burkolat

A fapadlókkal szemben, a laminált padló – mivel ennek csak az alsóbb rétegei tartalmaznak fát, azt is préselve, a felső rétege viszont műanyag, és ezen van még a dekor réteg – így nem fog sohasem összeszáradni, megrepedezni, mint a fa burkolatok, a valódi parketták az idő múlásával. Magas kopásállósággal bír – persze, mindegyik márka és modell más és más, ezért a szaküzletekben érdemes kifejezetten felhívni rá az értékesítő munkatársak figyelmét, ha kiemelten magas kopásállósággal rendelkező verziót szeretnénk – legyen az előszoba, forgalmasabb nappali, de akár más, közületi helyiség.

EGGER TERMÉKEINKET TEKINTSE MEG BURKOLATAINK KÖZÖTT!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog