Ön itt jár: > > >

Roca


A Roca egy spanyol vállalat, mely a fürdőszobák létrehozására kötelezte el magát, és ez a tevékenység nemzetközi piacvezetővé tette. Sikerei okozta büszkesége majdnem olyan fontos, mint az, hogy évtizedek óta az egyik legismertebb értéket jelenti a neve, mely kitörölhetetlenül égett be a spanyol társadalom kollektív emlékezetébe. A vállalatot 1917-ben alapították, és eleinte a háztartások számára gyártott öntöttvas radiátorokat. Idővel, mivel akkoriban a Roca-t az jellemezte, hogy a fejlesztésekre fordít hangsúlyt, a vállalat gyors növekedésnek indult a fürdőszobai terek létrehozása kapcsán. Első gyára Gavá-ban (Barcelona) volt. Az eleinte öntöttvas radiátorok gyártását később vízmelegítőkre váltotta, majd 1929-ben megkezdték a vas fürdőkádak gyártását. Az 1970-es években, mivel a Roca tisztában volt a dizájn fontosságával abból a célból, hogy termékeinek kiválóságát elérje, azt a vállalat egyik stratégiai fontosságú értékévé tette. Így született meg a Roca Design Centre. Ennek a munkacsoportnak a célja döntő szerepet játszott abban, hogy a vállalat, vezető szerepet töltsön be. Így az olyan emblematikus és jól ismert kollekciókat, mint a Dama, a Victoria és a Meridian a mai napig gyártják, a mai trendeknek megfelelően.
Az 1990-es évek elején a nemzetközi piacokra való nyitás folyamatában első lépésként megállapodásokat kötött a helyi vezető márkákkal. Portugália és Franciaország után elkezdett terjeszkedni az Egyesült Királyság, Németország, Olaszország, Oroszország, Marokkó, Argentína, Brazília és Kína felé is. Mára a Roca gyár kereskedelmi hálózata 135 országra terjed ki, több mint 20 000 munkavállalónak biztosítva megélhetést.
A Roca termékei világszerte jelen vannak az emblematikus épületekben. Minden nap hotelek, műemlékek, üzletközpontok és építkezések választják a Roca felszereléseket.
A Roca fejlett termékekkel válaszol a fürdőszobákkal kapcsolatos új trendekre, melyek ötvözik a dizájnt, a fenntarthatóságot és az innovációt. A fürdőkádak, zuhanytálcák, zuhanyoszlopok, zuhanykabinok, bútorok, csaptelepek, a kis terekhez vagy az idősebb generációnak való különleges megoldások dizájnja a mindennapi maximális kényelmet hivatott biztosítani. Mindezek mellett trendeket is teremt.

Tartalomhoz tartozó címkék: gyártók